Tässä on kahdeksan vaihtoehtoa, joita kannattaa harkita, jotta voit sopeutua työpaikan muuttuvaan maisemaan.

Pandemian jälkeinen työntekijäsukupolvi muokkaa uudenlaista toimistoa, ja mukavuudesta työpaikalla on tulossa tärkeä myyntivaltti. Suuret, muhkeat “työskentelysohvat” ja muutama heittotyyny eivät riitä. Vaikka kotoa käsin työskentely, coworking-tila tai näiden kahden yhdistelmä on yksi vaihtoehto, suurin osa työntekijöistä haluaa silti viettää suurimman osan ajastaan perinteisessä toimistoympäristössä, jossa he voivat hyödyntää paitsi ammattimaista työympäristöä ja sisustusta myös yhteisöllisyyttä ja luovaa ilmapiiriä. Näin ollen ei pidä aliarvioida sitä, että perinteinen järjestely, jossa on yksilölliset työpisteet ja istuimet häiriötöntä keskittymistä varten, auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa kotoisaksi ja tuottavaksi.

Vain joustava ja mukautuva työpaikkasuunnittelu voi tarjota sekä miellyttäviä että keskittyneitä typologioita aikakaudella, jolloin vuokrat nousevat ja suuryritykset ovat jo kutistumassa selviytyäkseen digitaalisen työn aikakaudesta.


Kontti-kulttuuri


Jos tarvitset nopeasti lisää tilaa, voit saada rahtikontin pystytettyä hetkessä. Esimerkiksi tässä Nonthaburissa, Thaimaassa sijaitsevassa autohuoltolaitoksessa kuusi konttia on pinottu ja sijoitettu sopivasti, jotta sinne voidaan sijoittaa autopalvelut ja niihin liittyvät toimistot sekä yläpuolella olevat vieraanvaraisuus- ja lisätoimistotilat.

Viihtyisän tilan suunnittelu käytännössä metallisen laatikon sisälle voi olla haastavaa. Katolle ja seinille pystytettiin metalliset aurinkovarjot, jotka estävät auringon paisteen ja alentavat sisälämpötilaa; leveät lasi-ikkunat ja -ovet mahdollistavat luonnonvalon sisäänpääsyn, ja alkuperäiset saranaovet kuljetuskonteista säilytettiin ikkunaluukkuina sääntelyn ja turvallisuuden vuoksi.

Vaikka on totta, että materiaalien uudelleenkäyttö on ympäristön kannalta parempi vaihtoehto, jotkut saattavat epäillä, voiko teräksisistä merikuljetuskonteista valmistaa toivottavia arkkitehtonisia materiaaleja. Jos näin on, heidän ei tarvitse katsoa kauemmas kuin Puolan Cieplewossa sijaitsevaan uusittuun Kohmlanin toimistoon, jossa mode:lina on luonut konttien ilmeen uudelleen käyttämällä eläviä värikontrasteja luodakseen unohtumattoman tilan sekä vierailijoille että työntekijöille.Kutsuvat ja jännittävät työpaikat (ylös)


Vanerin runsaus kaupungissa (jota käytettiin näyteikkunoiden tukkimiseen) vuoden 2020 Black Lives Matter -mielenosoitusten aikana järkytti BVN New Yorkia. Se, että studio käytti materiaalia monipuolisten ulkokalustesarjojen luomiseen, edisti osaltaan yhteisön moraalin palauttamista ja antoi paikallisille majoitusliikkeille mahdollisuuden pysyä auki jatkuvien pandemiarajoitusten edessä.

Lontoon Clerkenwell Design Week -viikolla Second Home -toimiston äskettäisestä toimistomuutoksesta jäljelle jäänyttä puuta ja akryyliä käytettiin nopeasti “pop-up” -työpisteiden rakentamiseen ulkotiloihin helposti koottavien ja muunneltavien kalustesarjojen avulla.

Perinteisiä pop-up-rakenteita, kuten telttoja, ei tyypillisesti kuvailla “helposti pystytettäviksi”. Steelcasen työteltat on suunniteltu muuttamaan avoimet, yhteistoiminnalliset työpisteet näkyvästi eristäytyneiksi, hiljaisemmiksi vyöhykkeiksi, joissa voidaan keskittyä työskentelyyn ilman toimiston ulkopuolella olevien elementtien aiheuttamia häiriötekijöitä. Nyt tarvitaan vain vaahtokarkki ja nuotio.

Älä lopeta liikkumista


Jokainen, joka on joskus telttaillut, tietää liiankin hyvin, kuinka kuumaa, tunkkaista ja meluisaa elämä teltassa voi olla. Steelcasen työteltoissa on suuret ovet ja avokatot, jotka päästävät runsaasti raitista ilmaa sisään, mutta kun haluat keskittyä käsillä olevaan tehtävään rauhassa ja hiljaisuudessa, työkapselin akustiset seinät, lukittavat ovet ja LVI-järjestelmä ovat vaikeasti lyötävissä. Joissakin, kuten Hushofficen Workpodissa, on pyörät, jotta ne voidaan siirtää sopivaan paikkaan.

Meillä on ollut kesäistä FOMO-ongelmaa (fear of missing out), kun olemme istuneet koko päivän pöydän ääressä ala-asteajoista lähtien, jolloin opettajamme siirsi luokkamme harvinaisen ystävällisesti ulos. Nykyään tarvitset vain kannettavan tietokoneen ja internetyhteyden, jotta mistä tahansa paikasta voi tehdä toimivan toimiston. Varjossa tai iltapäivän hämärtyvässä valossa työskentelyn vuoksi asianmukainen työvalaistus jätetään usein huomiotta. Ladattava Luctra Biological -valaisin painaa vain 2 kiloa, joten sitä voi helposti liikutella ympäri taloa tai tilapäistä työpisteen aluetta valaisemaan sinne, missä sitä tarvitaan.

Tee työsi ulkona. Silti, vaikka et olisikaanKun yritykset ylpeilevät “ulkotyöpaikoillaan”, ne tarkoittavat usein paikkoja, joissa työntekijät voivat pitää taukoa tavallisista työtehtävistään. Jopa tässä Indonesiassa sijaitsevassa Biophilic Office -toimistossa ainoa paikka, joka on täysin alttiina elementeille, on kattopuutarha. Leveät, korkealle nousevat ikkunat ja ovet, avoin vesi, ristikkopaju ja muuraus antavat vaikutelman ulkona olemisesta, mutta tarjoavat samalla turvallisuuden, joka on sisällä olemisen tunne. ATES WIND POWERin turkulaista pääkonttoria ympäröivä ulkoalue ei ole yhtä miellyttävä kuivan kuumuuden vuoksi. Sen sijaan D.A.Architects loi lentokonehallin kokoisen rakennuksen sisälle biologisen puutarhamaisen ulkoalueen, jotta työntekijöillä on paikka kokoontua, keskustella ja rentoutua toimiston sisällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *